pellets_31.jpg
PelletsBurningEnd_15354952085872.jpg
home-pellets.jpg

ПЕЛЕТИ

Дървесни пелети за отопление

Дървесните пелетите са с цилиндрична форма и с размер 6 мм в диаметър и до 30 мм дължина. При пресоването се използва веществото лигнин (естествено лепило, което се съдържа в дървесината) без слепващи добавки. Пелетите от дървена маса са екологично и много перспективно гориво, което се използва за създаване на топлина. Използването на котли и печки с дървесни пелети е реална алтернатива на познатото ни отопление дървата за огрев.

Отопление с дървесни пелети предлага редица предимства пред конвенционалните изкопаеми горива за отопление:

Висока калоричност

Калоричността на дървените пелети е 4300 - 5100 ккал/кг. Коефициентът на полезно действие (КПД) на отоплителните системи е 85% - 95% (КПД на камини на дърва е 70%) и поради качествата си пелетите изгарят почти напълно. Така времето между две поредни зареждания на камината е между два и пет дни. За сравнение калоричността на дървата за огрев е 3440 ккал/кг.

Ниско съдържание на пепел

Голямо приимущество на дървените пелети е в ниско съдържание на пепел след тяхното изгаряне в котли за пелети или в камини и печки. От значение е и възможността пепелта да се използва като тор в градината, при което почвата възстановява своето равновесие.

Комфорт сравним с отоплението на газ

При горене дървените пелети не отделят черен дим, което ги прави идеални за камини със стъклен отвор. Използването на пелети осигурява комфорт сравним с отоплението на газ, поради почти пълно изгаряне (около 98,5%), освен това котлите и печките за отопление с пелети не произвеждат почти никакъв креозот. Това също така позволява инсталирането на котли и печки на пелети с директен отдушник... без комин!

Ниско съдържание на вода

Пелетите са изключително плътни и имат ниско съдържание на влажност (в границите 8 % - 10 %), което им позволява да изгарят с много висока ефективност.

По-евтин източник на енергия

Един тон на дървени пелети има топлинна стойност на 6 кубика дървен материал и се побира лесно в една трета пространството! Това прави възможно лесно да се съхранява гориво за целия сезон. 

 
  • Facebook

©2019 by TopEcoPellet.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now