ТопЕкоПелет


ТОП ЕКО ПЕЛЕТ ПЕЛЕТИ

Топ Еко

Торби от 15 кг.

Топ Еко

Пале от 1050 кг.

Топ Еко

Биг Бег - 1000 кг.

Топ Еко

ТИР - 1590 Торби

ТопЕкоПелет

ПЕЛЕТИ

Предлагаме Пелети за огрев от най-висок клас.


Материалът с който работим, произвежда се от сърцевината на иглолистни дървета (бял бор). Произведените от ТопЕкоПелет продукти, са висококачествени и с доказан ефект. Изпитани са в международно призната, акредитирана лаборатория и са сертифицирани по стандарт DINplus 7A040. Това е доказателство за висока калоричност, ниско пепелно съдържание и безпроблемно използване от отоплителните системи на пелети.


Дървесни пелети за отопление

Дървесните пелети са с цилиндрична форма и с размер 6 мм в диаметър и до 30 мм дължина. При предшестването се използва веществото лигнин (естествено лепило, което се съдържа в дървесина) без последващи добавки. Пелетите от дървена маса са екологично и много перспективно гориво, което се използва за създаване на гориво. Използвайте използването на котли и печки с дървени пелети е реална алтернатива на познатото или отопление на дървата за огрев .
Отопление с дървени пелети предлага редица предходства преди конвенционални изкопаеми горива за отопление:

Висока калоричност

Калоричността на дървените пелети е 4300 - 5100 ккал / кг. Коефициентът на полезно действие (КПД) върху отоплителните системи е 85% - 95% (КПД на камини на дървесина е 70%) и поради качеството на пелетите излизат почти напълно. Така времето между две поредни зареждания в камината е между два и пет дни. За сравнение калоричността на дървата за огрев е 3440 ккал / кг.

Ниско съдържание на пепел

Голямо предимство на дървените пелети е в ниско съдържание на пепел след тяхното изгаряне в котли за пелети или в камини и печки. От значението е и възможността пепелта да се използва като тор в градината, при което почвата възстановява своето равновесие.

Комфорт сравним с отоплението на газ

При горене на дървените пелети не отделяте черен дим, който прави идеални за камини със стъклен отвор. Използването на пелети осигурява комфорт в сравнение с отоплението на газ, поради почти пълното изгаряне (около 98,5%), освен това котки и печки за отопление с пелети, които не произвеждат почти никакъв креозот. Можете също така да можете да инсталирате приложението на котки и печки на пелети с директен отдушник ... без комисионна!

Ниско съдържание на вода


Пелетите са изключително плътни и имат ниско съдържание на влажност (в границите 8% - 10%), което им позволява да се извлекат с много висока ефективност.

По-евтин източник на енергия


Един тон на дървени пелети има горивна стойност на 6 кубични дървени материали и се набира лесно в една трета пространство! Това прави по-лесно да се съхранява гориво за целия сезон.ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ С ГАРАНТИРАНО КАЧЕСТВО